Școală cu clasa împărțită în jumătate. Monica Anisie face precizări: Elevii de acasă urmăresc online lecția din clasă

Ministrul Educației, Monica Anisie, a explicat marți seara la Digi24 că în cazul în care o școală adoptă sistemul hibrid – învățământ clasic în combinație cu școală online – copiii care stau acasă vor urmări live, pe platforme, orele pe care colegii lor le desfășoară cu profesorul la clasă. 

Întrebată dacă profesorul care desfășoară ora la clasă va trebui apoi să reia toate orele și online, ministrul Monica Anisie a precizat că acel profesor nu va munci dublu. „Transmisia se face din școală. Deci, în clasă, profesorul intră, intră pe platformă, se conectează și elevii care sunt acasă și urmăresc live ce se întâmplă în clasă. Deci, profesorul își desfășoară ora normal, cu elevii din clasă, și urmăresc lecția respectivă și cei de acasă”, a precizat Monica Anisie. „De cele mai multe ori, și elevii pot face lucrul acesta (conectarea la platformă a profesorului pe care îl așteaptă la oră – n.r.)” pentru a economisi timp, a adăugat ministrul educației.

În ceea ce privește recuperarea materiei pierdute anul trecut, fiecare profesor va trebui să-și facă o evaluare la clasă, iar Ministerul Educației le va pune la dispoziție niște repere metodologice pentru a-i ajuta să recupereze decalajele de învățare. Ministrul a adăugat că din discuțiile pe care le-a avut cu profesorii, aceștia i-au spus că 90 la sută din materia pe care o mai aveau de predat au reușit să o transmită în perioada suspendării cursurilor. „Acum, ei trebuie să facă o evaluare și asupra a cât au învățat sau au reținut elevii. Trebuie să facem o analiză sinceră și colegii mei profesori să aplice ceea ce noi în aceste repere metodologice am prezentat. Am realizat chiar și planificări sau sugestii de planificări, ca să le dăm posibilitatea de a se orienta pentru predarea materiei în anul școlar următor”, a menționat Monica Anisie.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*