Sculpturile horror din Grădina Botanică de la Craiova stârnesc indignare: „Intră în conflict cu bunul simț și frumusețea acestui parc”

În Grădina Botanică din Craiova de câteva luni au fost amplasate zeci de statui care pur și simplu sperie trecătorii, iar ONG-urile din Craiova cer Direcției de Cultură să ia măsuri, pentru că sunt total nepotrivite. 

Aceste imagini au stârnit în schimb revolta arhitecților din Craiova și a organizațiilor non-guvernamentale.

„Acest arc gotic – și când spunem arc gotic, este mult spus – parcă este făcut de un meșter popular, în niciun caz nu respectă proporțiile, nici tehnica, nici nimic”, comentează un arhitect la Digi24.

„Tuia Occidentalis, da, arborele vieții, nu știu dacă se vede, care este pus, astfel încât să țină umbră la cei doi zombi, care se ițesc din pământ printre crengile copacilor”, arată arhitectul Horațiu Buzatu.

„Grădina Botanică este una dintre puținele din țară. În mod normal, orice amenajare se face aici, orice intervenție se face aici, trebuie să aibă în vedere acest lucru. Or, aceste totemuri, care sunt de un prost gust desăvârșit, pur și simplu alterează spațiul înconjurător, ele intră un conflict direct nu doar cu bunul simț, intră într-un conflict direct și cu ambianța, și cu liniștea acestui parc, cu frumusețea acestui parc”, spune Horațiu Buzatu.

ONG-urile spun că vor face plângere la Direcția de Cultura Dolj și speră ca aceste statui să fie relocate.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*