Sindicaliștii din spitale, în grevă japoneză: ‘Ne dorim să tragem un puternic semnal de alarmă Guvernului. Solicităm dialog, dezbatere, asumare, transparență’

Sindicatiștii Promedica anunță că se află în grevă japoneză, ei fiind nemulțumiți de proiectul de lege privind modificarea OUG 114, „prin care se limitează sporul pentru condiții vătămătoare pentru bugetari”, acest lucru având drept consecință pierderi salariale pentru angajații din sistem.

„Ne dorim să tragem un puternic semnal de alarmă Guvernului și reprezentanților Ministerului Sănătății cu privire la aspecte importante, care afectează în mod grav sistemul de sănătate, personalul medical și pacienții! Solicităm dialog, dezbatere, asumare, transparență. Modul în care reprezentanții Guvernului și Ministerului Sănătății aleg să îi trateze pe medici este total incorect, și neasumat. Ne dorim respectul cuvenit pentru munca făcută zi de zi în spitale și colaborare, nu măsuri luate peste noapte, fără a exista dezbatere, dialog și a cântări consecințele directe și indirecte”, anunță un comunicat de presă al USMR Alianța Medicilor.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*