Skateboarding? Iată ce trebuie să știi înainte de a te apuca de acest sport

Oamenii cool care atrag privirile în parcuri și care se urcă pe rampe pentru a face diverse scheme cu placa, cu siguranță, ți-au atras și ție privirile. Dacă te declari pasionat de acest sport și privești cu drag către cei care îl practică, poți să începi să te documentezi consecvent în ceea ce privește skateboardingul.

În cazul în care ești convins că vrei să ai o placă a ta și să înveți cele mai tari scheme în parc, trebuie să cunoști și câteva lucruri înainte.

Iată ce lucruri trebuie să știi înainte de a te da cu placa!

  1. Ai nevoie de echipament

Pentru început, desigur, ai nevoie de echipamentul necesar. În primul rând, pentru a-ți fi cât mai ușor, îți trebuie o placă de începători. Pe lângă aceasta, e necesară și o pereche de sneakerși potriviți, cu talpă abrazivă, ca să eviți complet alunecările.

Există șanse ca placa să ți se deterioreze de la primele utilizări, din cauza căzăturilor sau a modului în care o folosești, deci comandă accesorii pentru skateboard din timp, precum roți de rezervă, axe sau rulmenți, dar și echipament de protecție, dacă vrei să fii sigur că nu te rănești.

  1. Trebuie să înveți prima data lucrurile de bază, deci nu te aventura prea tare

Desigur, ai fost atras de cei de pe rampe, cu ani de experiență, care făceau toate schemele posibile, însă, trebuie să ții cont de faptul că tu, momentan, ești la început. Astfel, trebuie să deprinzi, mai întâi, câteva lucruri de bază.

Un prim aspect important este pornirea cu placa. Probabil ai mai văzut cum se face. Pui un picior în dreptul primelor șuruburi de pe placă, iar pe celălalt îl folosești pentru avânt. Când ai prins destulă viteză, urcă și piciorul cu care te ajuți la propulsare în spatele celuilalt și încearcă să îți păstrezi echilibrul.

Pentru oprire, pune piciorul din spate jos, ușor sau apasă cu el pe tail-ul plăcii, până când aceasta atinge asfaltul. Dacă nu reușești nici una dintre aceste variante, te poți arunca de pe placă, dacă nu ai viteză prea mare.

  1. Ai nevoie de răbdare

            Chiar dacă visezi să ajungi în vârful rampelor, trebuie să începi ușor. Încearcă scheme de bază, uită-te la tutoriale pe Internet sau întreabă-i pe cei mai pricepuți, care sigur vor fi bucuroși să îți ofere ajutorul lor. Răbdarea și ambiția sunt cele două aspecte esențiale în practicarea oricărui sport, atunci când ești începător. Învață totul încet, fără a sări peste pașii esențiali și nu renunța la dorințele tale!

Toate aceste etape sunt importante dacă vrei să înveți cât mai multe lucruri despre skateboarding. Trebuie să începi de jos, să te asiguri că ai cele necesare pentru a face acest sport în siguranță, dar și că te înarmezi cu răbdare și, în același timp, cu ambiție.

Când vei ajunge în vârful rampelor, vei fi mulțumit pentru tot parcursul pe care l-ai avut și vei ști că ai reușit!

Sursa foto: Shuterstock.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*