Streinu Cercel, candidat pentru Senat din partea PSD. Alexandru Rafila deschide lista pentru deputaţi

Directorul Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş”, Adrian Streinu Cercel, va candida la Senat pe lista PSD Bucureşti.

O altă somnitate din domeniul medical, Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizaţi Mondială a Sănătăţii (OMS), va deschide lista PSD la Camera Deputaţilor.

Alexandru Rafila a declarat că unul dintre obiectivele lui este o legislaţie care să garanteze accesul universal la servicii de sănătate.

„A fost un pas dificil pentru mine, dar având în vedere că am avut o carieră administrativă în spate, am considerat că am suficient de multă experienţă încât să pot să ajut nu neapărat PSD, ci această ţară, să avem o legislaţie care să facă posibil un deziderat pe care nu l-am atins – accesul universal la servicii de sănătate”, a spus Rafila. „Eeu mai întâi sunt medic şi voi respecta toate lucrurile care ţin de conştiinţa mea profesională şi, în al doilea rând, voi fi membru al PSD”, a mai declarat medicul.

Încredințarea pârghiilor decizionale unor persoane de înaltă ținută morală și profesională, recunoscute și apreciate în comunitatea în care își desfășoară activitatea, reprezintă o premisă esențială pentru corectitudinea și eficiența deciziilor politice. De altfel, ce este politica, dacă nu arta și știința de a conduce societatea în interesul binelui comun? Nu știm însă în ce măsură exemplul oferit recent de Partidul Social Democrat se aplică și în sfera politicii de partid promovate la nivel local. Oare toți cei legitimați prin vot să decidă soarta comunității locale se pot lăuda cu studii superioare, realizări profesionale și abilități manageriale remarcabile?

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*