Subiecte română Bacalaureat 2021: Particularitățile nuvelei, comentariul unei poezii scurte și text argumentativ despre greutățile vieții

Subiectele de la proba de Limba și literatura Română au fost primite de elevi la ora 9, iar timpul de rezolvare a fost de 3 ore. Candidații puteau ieși din sală după o oră și jumătate de la primirea subiectelor. Varianta extrasă de Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație a fost cea cu numărul 4.

La subiectul I absolvenții de liceu de la profilul real și tehnologic, precum si fieliera vocaționala au avut un text la prima vedere „Viața lui I.L. Caragiale” de Șerban Cioculescu.

subiectul I, punctul B, candidații au avut de redactat un text argumentativ despre „dacă greutățile vieții pot îngreuna sau nu realizarea responsabilităților față de familie”.

„Redactează un text de minimum 150 de cuvinte în care să argumentezi dacă greutățile vieții pot determina sau nu neglijarea responsabilităților față de familie, raportându-te atât la informațiile din fragmentul de text extras din volumul “Viața lui I.L Caragiale” de Șerban Cioculescu, cât și la experiența personală sau culturală”.

Subiectul II a fost un comentariu al unei poezii de Ion Vinea

La Subiectul III tinerii au avut eseu despre particularitățile unei nuvele studiate.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*