Tips&Trick – cum să asiguri confortul locuinței pe perioada de iarnă

Iarna vine cu numeroase provocari, nu doar in exteriorul locuintei, unde temperaturile scazute si zapada cazuta din abundenta pot duce la multe neajunsuri, ci si in interiorul ei. Confortul locatarilor are de suferit in principal din cauza frigului care se strecoara prin orice crapatura, dar si a umiditatii ridicate, provocate de aerisirea neadecvata si de precipitatiile bogate de afara.

Cei care tin la confortul lor si vor sa treaca prin iarna, fara a le fi afectata bunastarea, pot apela la diferite solutii. Una dintre cele mai racoroase incaperi ale locuintei este baia, unde podelele reci, acoperite de obicei cu gresie pot sa provoace adevarate socuri termice pentru cei sensibili. O idee buna pentru a indeparta acest neajuns este procurarea unor covoare de baie de pe Homelux.ro pufoase si antiderapante, care sa nu permita contactul direct al picioarelor desculte cu podeaua rece si care sa contribuie la realizarea unui design modern al incaperii. 

Iata 5 solutii la indemana oricui pentru sporirea confortului pe timp de iarna!

Persoanele sensibile la temperaturile scazute nu trebuie sa sufere pe timpul iernii in interiorul propriilor locuinte, ci pot folosi mici artificii pentru a tine departe frigul. 

1.Extremitatile, cum ar fi picioarele si mainile, sunt primele zone ale corpului care resimt vicisitudinile vremii, asa ca protejarea lor este esentiala. Sosetele groase, termoizolante si papucii de casa nu trebuie sa lipseasca deoarece picioarele reci creeaza senzatii greu de suportat, chiar daca temperaturile din casa sunt acceptabile. Pentru cei foarte pretentiosi, exista sosete cu incalzire electrica.

2. Pierderile de caldura prin geamurile si usile izolate defectuos pot duce la temperaturi inconfortabile, asa ca putina atentie acordata acestor detalii este binevenita. Majoritatea elementelor de tamplarie prezente in locuintele de astazi au sisteme de reglaj care sa impiedice patrunderea aerului rece de afara. Reglajele sunt foarte usor de realizat, pe internet existand tutoriale in acest sens. Pentru usile care nu se inchid bine, exista in comert seturi de garnituri si accesorii ieftine, usor de montat, cu efecte vizibile;

3. Umezeala din locuinta poate deranja semnificativ in timpul sezonului rece prin aburirea geamurilor, aparitia igrasiei si nu numai. In plus, o umiditate sporita poate dauna sanatatii omului, asa ca aceasta trebuie controlata si adusa la limite suportabile. Chiar daca este frig afara este recomandata aerisirea cel putin o data pe zi a casei. Exista si dispozitive speciale, care elimina umiditatea, atat chimice, cat si electrice. Nu trebuie uitat nici faptul ca instalatia de aer conditionat are si o functie de dezumidificare, ce poate fi utilizata pe timpul iernii;

4. Covoarele reprezinta nu doar un element de design interior, ci si o metoda utila de a acoperi suprafetele mai racoroase ale incaperilor. Daca podelele sunt acoperite cu gresie, marmura sau alte materiale racoroase, un covor chic poate sa reprezinte o solutie ideala pentru cei care doresc sa traiasca in confort si pe timpul iernii;

5. Paturile electrice sunt, in general, recomandate pentru persoanele care au anumite probleme de sanatate, dar sunt perfecte si pentru cei care iubesc caldura si vor sa aiba parte de ea atunci cand privesc filmul preferat sau cand intra in pat la culcare.

In concluzie, iarna poate fi un anotimp frumos, plin de bucurii, de sarbatori si de cadouri, cu conditia de a nu lasa frigul sa strice zilele petrecute alaturi de membrii familiei.

surse foto:
unsplash.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*