TOP 5 locuri din județul Olt unde poți merge alături de copilul tău

Timpul trece repede. De aceea, este foarte important să petreci cât mai mult timp cu copilul tău, ca să-i asiguri o creștere armonioasă și ca să aveți o relație bună. Ieșirile în familie sunt momente de neuitat. Prin urmare, încearcă să planifici cât mai multe călătorii alături de micuțul tău. Cu siguranță își va aminti cu plăcere de ele. Vizitarea obiectivelor turistice din Olt sunt un prilej perfect pentru o ieșire de weekend.

Iată 5 obiective turistice din județul Olt pe care le poți vizita alături de copilul tău!

1.Cetatea Sucidava

Cetatea romană Sucidava este situată la aproximativ cinci kilometri de orașul Corabia, județul Olt. Micuțul tău va putea vedea ruinele unui fost oraș strămoșesc și vă puteți bucura împreună de atracția principală – „Fântâna secretă”, o fântână cu un tunel lung de 26 de metrii adâncime, care poate fi străbătut de vizitatori. Pregătește-ți copilul pentru o experiență unică și educativă. Ai grijă să-l îmbraci corespunzător, deoarece temperaturile subterane sunt destul de joase. Descoperă cu un click aici modelul perfect de cizme pentru copilul tău și porniți împreună într-o aventură subterană!

2.Muzeul Câmpiei Boianului

Muzeul Câmpiei Boianului „Traian Zorzoliu” din Drăgănești-Olt este cel mai bun mod de înțelegere a istoriei. Aici puteți vedea vechi construcții de case țărănești, obiecte din neolitic până în contemporaneitate și lăcașe de cult. Copiii curioși vor fi satisfăcuți, învățând lucruri noi, în timp ce petrec timp de calitate alături de părinții lor.

3.Muzeul Pompierilor

Copiii sunt fascinați să vadă lucrurile pe viu. Te-ai săturat să petreacă ore în șir pe tabletă? Vino să-i arăți ceva real. Vizitați Muzeul Pompierilor și aflați împreună cum a apărut această meserie și alte curiozități din secția „Istoria focului”. Cu siguranță copilul tău își va îmbunătăți cultura generală după vizita acestui muzeu!

4. Complexul arhitectural ,,Curtea Domnească Caracal”

Iată încă o lecție istorică practică! Dacă stai în Caracal sau în apropierea lui, poți vizita Complexul arhitectural „Curtea Domnească Caracal”! Aici îi poți arăta copilului tău turnul de observare, câteva case boierești și un lăcaș de închinăciune domnesc. Dacă la cetatea Sucidava puteai să vezi așezăminte de înainte de Hristos, la Curtea Domnească se înfățișează construcții din vremea domnitorilor români, Matei Basarab, Constantin Brâncoveanu și Ștefan cel Mare.

5.Rezervația de dropii Boianu

Rezervația de dropii Boianu găzduiește o specie de păsări pe cale de dispariție. Dropiile sunt păsări de stepă specifice sud-estului Europei. Din păcate, sunt din ce în ce mai puține exemplare existente. O vizită la această rezervație este o plimbare plăcută în aer liber pentru tine, iar pentru copilul tău, un prilej de distracție. Oare cât  dropii puteți prinde într-o fotografie? Porniți la vânătoarea de dropii… cu privirea.

Județul Olt are foarte multe obiective turistice și este foarte important pentru micuțul tău să-și cunoască județul și țara natală. Astfel de experiențe vă îmbunătățesc relația și de asemenea, sunt un mod educativ de însușire a istoriei poporului românesc. Aceste vizite îl vor face mult mai interesat de orele de la școală. Prin urmare, nu trebuie să cheltui mulți bani ca să organizezi o excursie alături de copilul tău, poți găsi destinații minunate chiar în propriul județ!

Sursa foo: Shutterstock.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*