Trei pacienți au murit în unitatea mobilă de la „Victor Babeș” din cauza instalației de oxigen. Serviciul Omoruri a deschis o anchetă

Incident grav la unitatea mobilă ATI de la Spitalul Victor Babeș din București. Instalația de oxigen s-a defectat, iar din această cauză trei pacienți au decedat, fiind salvați alți cinci, care au fost transferați la alte spitale. Serviciul Omoruri a declanșat o anchetă.

ACTUALIZARE 00:40 – Organele abilitate desfăşoară luni noaptea o anchetă la Spitalul  „Victor Babeş” în vederea stabilirii cu exactitate a circumstanţelor producerii evenimentului în care trei pacienţi au decedat, informează unitatea medicală.

„În această seară, în jurul orei 17,00, la Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă amplasată de DSU în curtea Spitalului de Boli Infecţioase şi Tropicale „Dr. Victor Babeş” – operaţională începând cu data de 10.09.2020 – a avut loc o avarie ale cărei cauze sunt investigate în acest moment. Din păcate, în ciuda eforturilor personalului medical, în urma acestui eveniment nefericit au decedat trei dintre cei opt pacienţi bolnavi de COVID-19 internaţi în Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă”, a menţionat sursa citată.

În ceea ce îi priveşte pe ceilalţi cinci pacienţi, patru au fost transferaţi în siguranţă la alte spitale şi unul a fost relocat în secţia principală de Terapie Intensivă a Spitalului „Dr. Victor Babeş”, au mai precizat reprezentanții unității medicale.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*