Tribunalul Gorj a decis că greva minerilor de la CE Oltenia este ilegală

Tribunalul Gorj a admis, miercuri, solicitarea CE Oltenia de incetare a grevei minerilor in mai multe cariere, stabilind ca protestul este ilegal. Decizia magistratilor nu este, insa, definitiva, ci poata fi atacata in urmatoarele 10 zile, potrivit ziare.com.

Dupa ce marti instanta a respins solicitarea CE Oltenia de suspendare a grevei declansate vineri la mai multe cariere din cadrul companiei, miercuri o alta actiune a administratiei companiei, privind incetarea protestului, a fost admisa.

In motivarea deciziei luate de Sectia Conflicte de Munca si Asigurari Sociale, din cadrul Tribunalului Gorj, se arata ca instanta:

“Admite cererea. Constata nelegalitatea grevei declansate in data de 11 ianuarie de salariatii din cadrul Carierei Jill Nord, Carierei Jilt Sud, Rosiuta si Exploatarii Livrari Cai Ferate Uzinale Motru si pe cale de consecinta dispune incetarea grevei. Cu apel in termen de 10 zile de la comunicare, ce se depune la Tribunalul Gorj”.

Greva la CE Oltenia a fost declansata vineri, iar luni peste 2.000 de mineri protestau, cerand majorarea salariilor, vouchere de vacanta si reducerea varstei de pensionare. Pana la urma, intreaga activitate miniera a complexului a fost blocata, iar acesta a inceput sa functioneze pe baza unei rezerve de carbune care se va epuiza cel mai tarziu la jumatatea saptamanii viitoare.

Miercuri dimineata, administratia CE Oltenia a anuntat ca – dupa o noapte de negocieri cu sindicatele – s-ar fi ajuns la o intelegere, prin majorarea salariilor cu cel mult 700 de lei si acordarea voucherelor de vacanta.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*