TRUCURI EXCLUSIVE în bucătărie. Sfaturi care îți vor fi de mare ajutor.

Un truc culinar este întotdeauna binevenit. Oricâtă experienţă ai avea, nu poţi spune că le ştii pe toate. Notează sfaturile noastre ca să petreci cât mai puţin timp în bucătărie şi să rezolvi rapid eventualele probleme care pot apărea când găteşti.

1 Ca să nu se lipească alimentele, nu le pune reci în tigaia fierbinte. Este important şi ca tigaia să fie curată, altfel se ard resturile când o pui pe foc. Dacă uleiul s-a murdărit în timpul prăjirii, strecoară- l printr-o sită.
2 Înainte de a pune ceva la prăjit, verifică temperatura uleiului cu ajutorul unui cub de pâine. Dacă se rumeneşte într-un minut, uleiul are între 175-185 de grade, în 40 de secunde: 185-195 de grade, iar în 20 de secunde: 195-205 grade.
3 Vrei şniţele cât mai crocante? Pune în făina prin care le tăvăleşti o linguriţă de praf de copt. Prăjeşte-le în ulei bine încins ca să fie mai puţin grase. Aşa vor absorbi o cantitate minimă de ulei.
4 Nu săra carnea înainte de a o pune la grătar. Va absorbi tot sucul şi carnea nu se va rumeni. După ce a făcut o crustă, poţi pune puţină sare. La sfârşit, cum o iei de pe grătar, mai poţi adăuga puţin. Astfel, friptura va fi suculentă.
5 Pentru ca pastele şi orezul să nu se lipească, adaugă în apa de fierbere câteva picături de oţet.
6 Ca să nu crape prăjiturile cu brânză (tarte, cheesecake), pune sub tava de copt un vas cu apă. Aburul degajat în timpul coacerii va împiedica uscarea lor şi, deci, crăparea. De asemenea, după ce ai stins cuptorul, mai lasă-le o oră înăuntru, ca să nu se răcească brusc.
7 Pentru ca aluaturile de patiserie să fie fragede, foloseşte ingrediente reci (făina, untul, ouăle). Le poţi pune la frigider înainte. După ce ai făcut aluatul, mai lasă-l 30 de minute la rece.
8 Vrei ca mâncarea să nu dea în foc în timpul fierberii? Unge marginea cratiţei cu puţin unt. Procedeul este valabil pentru fierberea orezului, a pastelor şi a cartofilor.
9 Mâncar e a mai degresată e mai sănătoasă, m a i ales vara. Poţi înlătura grăsimea din supă dacă pui în bol 4 cuburi de gheaţă. Grăsimea se va aduna în jurul gheţei şi apoi o vei putea înlătura uşor. În cazul în care supa a devenit prea rece, o mai încălzeşti puţin.
10 Când prepari o prăjitură cu unt, congelează-l mai întâi şi apoi dă-l prin răzătoare pentru a-l încorpora mai uşor în aluat.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*