Un bărbat bolnav de Covid, pentru care nu s-a găsit loc la terapie intensivă, a murit. Disperată, familia ceruse public ajutor

Un bărbat din oraşul Geoagiu, diagnosticat cu coronavirus în urmă cu zece zile şi pentru care familia sa a făcut un apel public pentru găsirea unui loc liber la ATI, a murit joi în spitalul din Deva, potrivit unui anunţ postat de fiica lui pe pagina personală de Facebook.

Bărbatul de 67 de ani aştepta un loc liber la o secţie ATI de mai multe zile, iar familia a încercat să-l ajute sunând la mai multe spitale din ţară, în speranţa că se va găsi disponibil un pat de terapie intensivă cu dotările necesare, scrie Agerpres.

Toma Avrigean a fost confirmat pozitiv la infecţia cu noul coronavirus, la începutul lunii noiembrie. După ce starea sa de sănătate s-a degradat, bărbatul a fost internat la spitalul din Orăştie, iar de acolo a scris pe contul său de Facebook un mesaj prin care îi ruga pe oameni să se protejeze şi să respecte regulile impuse de autorităţi.

“Vă asigur că e groaznic: febră, cefalee, dureri abdominale, dureri musculare, capacitate respiratorie redusă, lipsa poftei de mâncare, insomnie, plus carantină de 14 zile. Purtaţi masca, dezinfectaţi-vă, păstraţi distanţă, evitaţi spaţiile aglomerate! Fac acest avertisment din prietenie. Nu ignoraţi virusul, el există şi nu vă doresc să suferiţi. Dumnezeu să ne binecuvânteze!”, scria, pe Facebook, bărbatul.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*