Un plan ambiţios va contribui la refacerea fondului forestier prin plantarea a 100.000 de copaci pe zi cu ajutorul dronelor.

Inginerul australian Susan Graham, împreună cu echipa sa, a creat o pereche de drone care pot ajuta la diminuarea poluării prin plantarea copacilor cu o rată care depăşeşte cu mult rata plantării manuale.

Prima dronă scanzează zona, căutând pentru un loc ideal de plantare. Această dronă va realiza o hartă 3D a zonei, apoi vor fi utilizaţi algoritmi speciali care sunt folosiţi pentru a găsi cele mai bune locuri pentru plantare, scrie Futurism.

A doua dronă va planta efectiv seminţele în locurile arătate pe harta 3D realizată de prima dronă. Această a doua dronă va putea căra maximum 150 de seminţe.

Lauren Fletcher, CEO-ul companiei BioCarbon Engineering, care a elaborat acest proiect, a precizat că „vom planta un copac pe secundă, ceea ce înseamnă că o pereche de operatori va fi capabilă să planteze 100.000 de arbori pe zi – 60 de echipe precum aceasta vor putea planta un miliard de copacipe an”.

Noul proiect este pe cât de simplu pe atât de eficient şi, de asemenea, esenţial în contextul problemelor de mediu prezente aproape în toate colţurile lumii.

00:00

02:21

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*