Un spital din trei ar fi grav afectat în cazul unui cutremur puternic

Spitalele din România sunt un pericol pentru pacienţi şi pentru personalul medical! Una din trei unităţi medicare ar fi grav afectată, în cazul unui cutremur puternic. Potrivit datelor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă citate de Digi24, din cele 375 de spitale publice, 137 funcţionează în clădiri cu risc seismic. În acest context, Guvernul promite trei spitale regionale însă, în continuare, România e ţara din Uniunea Europeană care alocă cei mai puţini bani pentru Sănătate.

Din 137 de spitale care funcţionează în clădiri cu risc seismic, 12 sunt clasificate drept clăriri cu grad 1 de risc, ceea ce înseamnă pericol iminent de prăbușire în cazul unui cutremur puternic, similar celui din 1977.

Lipsa unei reabilitări complete și trecerea timpului și-au spus cuvântul asupra clădirii spitalului cu numărul 3 din Brăila, construită în anul 1923. Peste tot pot fi văzute fisuri, iar tencuiala a căzut în mai multe locuri.

Spitalul numărul 3, o aripă exterioară a Spitalului Județean din Brăila s-ar putea prăbuşi în urma unui cutremur. Monumentul istoric, vechi de aproape un secol, este vizibil deteriorat.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*