Universitatea din Craiova, în plin proces de admitere. Descoperă aici toate detaliile despre oferta educațională

Universitatea din Craiova se află săptămâna aceasta în plin proces de admitere, organizat ținând seama de restricțiile impuse de pandemia de Covid-19.

Oferta educațională a Universității include nu mai puțin de 95 de programe de licență, 85 de programe de master, 36 de programe postuniversitare și 13 programe de conversie.

Urmare a managementului performant din ultimii ani, Universitatea din Craiova a cunoscut o dezvoltare infrastructurală fără precedent, dar și o creștere a notorietății și vizibilității în plan internațional, concretizată în parteneriatele cu peste 250 de universități din lume, respectiv în acceptarea centrului universitar craiovean ca parte a Consorţiului universităţilor europene UNIVERS, alături de alte şapte universităţi din Polonia, Germania, Spania, Franţa, Lituania şi Bulgaria

Mesajul Rectorului Universității din Craiova, prof.univ.dr. Cezar Ionuț Spînu, pentru candidați

Dragi elevi, viitori studenţi,

Cele aproape 100 de direcţii de specializare pe care vi le propune Universitatea din Craiova sunt tot atâtea direcţii către succes. Cadrele didactice foarte bine pregătite,sprijinul fără precedent pe care îl primim de la mediul socio-economic, relaţiile internaţionale în plină dezvoltare, infrastructura de cercetare de cea mai înaltă calitate, competitivă la nivel european, sunt atuuri pe care sunteţi chemaţi să le folosiţi, să vi le însuşiţi. Pentru că educaţia nu se poate face unidirecţional. Nu există succes didactic fără un parteneriat real profesor – student. Iar succesul echipei noastre se măsoară în numărul de absolvenţi integraţi pe piaţa muncii, conform pregătirii lor, în exemplaritatea destinelor la care visăm cu toţii.

Universitatea din Craiova şi-a reorientat atenţia către comunitate şi ne dorim ca absolvenţii noştri să poată dovedi ceea ce au învăţat în facultate, prin strălucite cariere ale căror baze le pun chiar de pe băncile studenţiei.

Cu înţelepciune, cu încredere, împreună vom construi lumea pe care ne-o dorim.

Noua procedură de admitere

În cadrul Universității din Craiova a fost dezvoltată aplicația informativă EvStud, care facilitează procesul înscrierilor online. Aplicația oferă informații cu privire la sesiunile de admitere deschise la Universitatea din Craiova, precum și oferta educațională. EvStud – Înscriere Online vine in ajutorul candidaților, permițându-le precompletarea informațiilor necesare pentru înscrierea în admitere, simplificând procesul de înscriere la nivelul universității și oferind un acces mai bun al candidaților la oferta educațională a Universității din Craiova.

Toate informațiile despre aplicație pot fi consultate aici. De asemenea, a fost elaborat un Ghid de Admitere (aici) care să vină în sprijinul candidaților. Alte documente utile sunt Regulamentul de organizare şi desfăşurare concurs de admitere (aici), respectiv Anexa la Regulamentul de organizare si desfasurare concurs admitere (aici).

In conformitate cu Regulamentul propriu şi Metodologia privind organizarea si desfăşurarea concursului de admitere (art. 6), candidaţii la studii universitare de licenţă care au obţinut în perioada studiilor liceale distincţii la olimpiadele şcolare naţionale sau internaţionale, vor fi admişi pe locuri finanţate de la buget, fără susţinerea concursului de admitere.

Ce spun viitorii studenți

În liceu am fost olimpică națională la informatică. Îmi doresc să continui studiile la Universitatea din Craiova, după ce am discutat cu mai mulți studenți din cadrul specializării pe care doresc să o urmez și am descoperit numai opinii favorabile.

Ruxandra, Colegiul Național Frații Buzești, Craiova 

Iubesc orașul Craiova. Mi-am dorit de mult să locuiesc aici, mai ales că este și centru universitar. Astfel cred că pot îmbina oportunitățile de petrecere a timpului liber cu educația de calitate. Am terminat un profil de matematică-informatică și doresc să merg mai departe tot pe partea de matematică.

Marius, Liceul Tehnologic Horia Vintilă, Segarcea

Dintre disciplinele studiate în liceu, geografia m-a pasionat în mod deosebit, probabil și pentru că mama mea este profesoară de geografie. M-am bucurat să aflu că avem și în cadrul Universității din Craiova această specializare și că pot aprofunda această știință aici. Aștept cu nerăbdare rezultatele admiterii.

Răzvan, Colegiul Național Ștefan Velovan, Craiova

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*