Valentin Popa, ministrul desemnat al Educaţiei, MĂCELARUL LIMBII ROMÂNE. Replicile sale au cucerit Internetul

Valentin Popa, ministrul desemnat al Educaţiei în urma votului din CEx al PSD, ne demonstrează că pentru el Limba Română reprezintă un domeniu cu multe necunoscute. 

Valentin Popa, rector al Universității „Ștefan cel Mare” din primăvara anului 2012, este cel care a provocat un război între Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, şi preşedintele formaţiunii, Liviu Dragnea, la CEx al PSD de vineri.

Dacă greşelile gramaticale făcute de ex-ministrul Educaţiei, Liviu Pop v-au enervat, aflaţi că nici succesorul său nu e mai breaz! Noul ministru Valentin Popa, rectorul Universităţii din Suceava, a fost filmat spunând “pamblica”, “celălanţi” sau “această ţinut”.

Un colaj video cu fragmente din discursurile lui Popa a fost postat vineri seară pe YouTube şi arată clar cât de agramat vorbeşte Popa, profesor universitar de altfel.

“Mă bucur că am ajuns ziua în care să tai pamblica la acest Book Cafe”, “(…) practic le sunt în acest moment interzise accesul la o astfel de finanţare”, “avem resursă umană foarte bine pregătită, care au aplicat şi au avut (…)” sunt câteva din vorbele noului ministru.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*