Vasile Dâncu, propus pentru portofoliul Dezvoltării Regionale, a primit aviz favorabil în comisii

Dâncu a fost nominalizat și pentru un post de vicepremier.

“Prin propria mea activitate o să demonstrez că nimic nu va fi politic din ceea ce vom face la acest minister. Vom aborda absolut tehnic această problemă. De altfel, eu nu am de ani de zile nicio apartenență politică. Mă bucur că din partea comisiei am primit sprijin politic din partea tuturor partidelor și acesta este un credit de care nu poți să scapi până la sfârșitul activității. Vom fi obligați, întreg Guvernul și eu personal, să-i reprezentăm pe cetățenii României, indiferent de apartenența lor politică”, a precizat Dâncu la încheierea audierii sale în Comisiile reunite pentru administrație publică și amenajarea teritoriului.

Întrebat dacă a fost deranjat de catalogarea sa drept strateg al PSD, Dâncu a arătat că nu și a adăugat că ar dori mai multă exactitate, pentru că ar fi vrut să nu se spună că ar fi fost propus de PSD.

“PSD a avut o propunere, un tânăr foarte bun, un tehnocrat de la Banca Națională. A anunțat după aceea, că susține un guvern de tehnocrați, deci nu a fost vorba de o propunere din partea PSD. Mă bucur că în acest Parlament mă va susține și PSD, mă bucur că mă susțin și celelalte partide și o să merit asta”, a afirmat Dâncu.

Cât privește inițierea unui plan de redresare a RADET, el a explicat că a vorbit în fața membrilor comisiilor de specialitate despre faptul că Ministerul Dezvoltării ar putea să fie cadrul de negociere, prin experții pe care îi are, alături de Consiliul General al Capitalei, pentru a se constitui această strategie.

“Este o problemă de administrare locală, dar nouă, ca Guvern, nu ne este indiferent ce se întâmplă cu cetățenii Bucureștiului și autoritatea centrală trebuie să intervină atunci când autoritățile locale nu sunt în măsură să facă asta, sau că nu sunt destul de organizate, sau că nu au resurse. Printr-o ordonanță guvernamentală s-ar crea mecanismul prin care ar trebui corectate aceste lucruri, prin care Consiliul Municipal se poate împrumuta mult mai ieftin și pe termene mult mai lungi. (…) Evident că nu putem plăti din bugetul de stat în acest moment încălzirea”, a arătat Dâncu.

Despre reforma Constituției, el a spus că nu poate fi o prioritate a acestui guvern, pentru că acest obiectiv ține de voința politică.

“Revizuirea Constituției este o problemă crucială pentru orice stat. Noi, în acest moment, un guvern de tehnocrați, vom putea gestiona o serie de lucruri care țin de zona executivă, de administrație, de reformă, dar acestea sunt chestiuni de voință politică. Noi putem să începem această dezbatere, dar este o problemă care ține de consens”, a susținut Dâncu.

Dâncu trebuia să fie audiat luni, dar i s-a făcut rău în drum spre Parlament, acum precizând că a fost vorba “de o demineralizare și de o hipocalcemie”.

“În ultima vreme am vrut să-mi termin toate proiectele, să nu las viața universitară și academică cu niciun fel de rest și atunci am avut de scris la câteva dintre cărțile mele, am avut de scris la colegi referate și am lucrat toate nopțile din urmă și s-a combinat și cu o demineralizare legată de o dietă, dar mai ales lipsa de odihnă”, a explicat Dâncu, menționând că va lucra în același ritm și la minister.

AGERPRES

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*