Vestigii istorice din Dolj, abandonate printre buruieni.

Vestigii istorice importante zac în anonimat în judeţul Dolj. Două castre romane, foarte bine conservate, sunt cunoscute doar istoricilor şi arheologilor. Nu au fost amenajate pentru a fi vizitate de turişti, chiar dacă unul dintre acestea este în apropierea unui drum european. Agenţiile de turism nu s-au gândit să le introducă în vreun circuit, iar autorităţile locale spun că nu au bani pentru amenajare.

Castrul militar roman de lângă satul Răcari a fost descoperit din întâmplare de nişte localnici acum mai bine de o sută de ani. Atunci, arheologii au stabilit că tabăra a funcţionat aproape două secole în zonă, iar în jurul ei se dezvoltase o mică aşezare urbană.

Acum, singurii oameni care trec pe la ruine sunt localnicii din Răcari care îşi aduc vacile la păscut. Iar reprezentaţii agenţiilor spun că turiştii nu ştiu de existenţa acestor vestigii.

În Marea Britanie, un castru militar asemănător celui de la Răcari, cel din Chester, are pagina de Internet, de Facebook şi este trecut în toate ghidurile de călătorie. Câteva mii de turişti îl vizitează în fiecare an.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*