Vrei ca locuința ta să iasă în evidență? Iată CUM!

Te-ai săturat să vezi aceleași case care arată la fel și parcă nu au nimic special? Vrei ca locuința ta să nu cadă în aceeași plasă a uniformizării? Stai liniștit, acest articol este special pentru tine.

Iată 5 moduri eficiente prin care casa ta se va transforma într-o locuință de neuitat

1.   Culori

Foarte multe dintre casele pe care le vei întâlni au aceleași culori principale, de obicei fiind alese tonuri neutre. Dacă tu vrei ceva diferit, poți apela la culori mai îndrăznețe. Nu e nevoie să vopsești toată locuința și nici măcar o întreagă încăpere. Poți vopsi doar un perete, pe cel din jurul biroului, de exemplu. Alege culoarea preferată sau o culoare despre care știi că te inspiră. Movul îți stârnește creativitatea, verdele crește productivitatea, iar albastrul contribuie la relaxare.

Un alt mod prin care poți profita de arta culorilor este prin a te asigura că mobila, parchetul și pereții au culori complementare. care să arate bine văzului. De multe ori, oamenii ignoră culoarea aleasă pentru parchet – ceea ce ajunge să deranjeze ochiul atunci când cineva intră într-o încăpere. Poți vedea mai multe tipuri de parchet laminat pe hornbach.ro pentru a-l putea alege pe cel care se potrivește locuinței tale.

2.   Atmosferă

Atmosfera unei case îi face cu adevărat pe oameni să rămână, sentimentul pe care îl au când pătrund în locuința ta. Nu ai observat cum magazinele brand-urilor care se respectă au foarte bine pusă la punct atmosfera? Muzica, mirosurile și luminile nu sunt alese deloc la întâmplare. Un aspect curat, îngrijit și plăcut este mai mult decât suficient pentru o ședere pe care alții să-și dorească să o mai repete.

3.   Obiecte cu semnificație

Majoritatea caselor din prezent sunt concepute să aibă un aspect modern, futuristic, dar impersonal. Dacă vrei un cămin care să iasă în evidență, ai grijă să îl personalizezi. Înrămează amintiri dragi, cumpără obiecte care să te reprezinte, lasă-ți semnătura asupra design-ului. E locul în care îți petreci cel mai mult timp și ar fi păcat să te simți ca un străin în el. Poți avea un colț al amintirilor, cu tot felul de suveniruri din vacanțe, sau un colț dedicat familiei și prietenilor,

4.   Plante

Plantele îți vor aduce o oază de liniște în locuință. Pe lângă faptul că ele cresc calitatea aerului respirat, plantele contribuie și la aspectul general al încăperilor, iar studii recente afirmă că ele cresc cu 15% concentrația și productivitatea, reduc stresul și îmbunătățesc dispoziția.

5.   Artă

Nu degeaba oamenii merg la licitații cu prețuri exorbitante pentru opere de artă. Nu e vorba despre opulență, ci despre cât pot acele piese să transmită. Chiar dacă tablourile tale nu sunt creații de muzeu, tot o să ai o senzația aparte atunci când le privești.

Așadar, lasă-ți creativitatea să zburde și nu uita că secretul unui cămin călduros stă în amintirile pe care familia le trăiește acolo! Cere părerea experților de fiecare dată când simți că e nevoie, dar nu-ți neglija nici personalitatea în procesul de decorare!

Sursă foto: Shutterstock.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*