Vrei o viață mai bună? Iată CE să NU mai faci niciodată de acum înainte!

Orice om își dorește o viață împlinită și fără griji, însă prea puțini reușesc să obțină acest lucru. Există câteva trucuri simple, pe care, dacă le urmezi, vei avea un trai mai liniștit. Principalul aspect pe care trebuie să-l ai în vedere este să înveți să spui ”NU”!

Iată ce NU mai trebuie să faci în viață legat de bani și de casă:

  • Nu cheltui mai mult decât câștigi!

Foarte puține persoane țin o evidență clară asupra veniturilor și a cheltuielilor lor, prin urmare ajung să cheltuie în fiecare lună mai mulți bani decât câștigă. Dacă vrei să nu mai ai griji financiare, trebuie să înveți să-ți ții bugetul sub control, să economisești și să investești.

Unul dintre cele mai frecvente sfaturi de la experții în domeniu este să nu te bazezi niciodată pe un singur tip de venit, de exemplu, pe salariu, indiferent cât de consistent ar fi acesta.

  • Nu-ți construi o casă care NU este ECOLOGICĂ!

Orice om își dorește o casă, iar dacă ești suficient de norocos încât să ți-o poți permite, atunci nu face greșeala de a-ți construi una care nu este ecologică. Pe lângă faptul că o ”locuință verde” este mai prietenoasă cu mediul înconjurător, aceasta îți aduce și o serie de beneficii care țin atât de confort, cât și de economisirea banilor.

De exemplu, montând panouri nepresurizate pe acoperișul casei tale, vei avea apă caldă oricând, fără să-ți încarci factura. Există tot felul de sisteme inteligente pentru cămin, care te ajută să nu mai consumi resurse inutile și, în plus, să pui bani deoparte pentru ceea ce contează mai mult pentru tine.

  • Nu da datele cardului și protejează-ți întotdeauna informațiile personale!

Odată cu dezvoltarea tehnologiei și a e-commerce-ului, numărul de atacuri cibernetice a crescut. Fii foarte atent la tranzacțiile online și nu oferi niciodată informații confidențiale la telefon sau pe email unor persoane sau organizații care nu-ți sunt familiare sau par suspecte. Informează-te despre cum să te protejezi împotriva hackerilor și să ai o activitate online sigură! Fii cu ochii în patru când este vorba de datele personale!

  • Nu aplica pentru credite dacă știi că nu-ți permiți!

Nu face credite aiurea pentru a-ți cumpăra lucruri de care nu ai neapărat nevoie. Gândește-te tot timpul dacă îți permiți să înapoiezi banii împrumutați și nu te întinde mai mult decât îți este plapuma!

  • Nu munci doar pentru bani!

Este în regulă să vrei să fii plătit cât mai bine pentru munca ta, dar asta nu înseamnă că trebuie să urmărești doar partea materială. Încearcă să faci ceea ce-ți place și-ți aduce satisfacții, pentru că, altfel, vei face compromisuri pe care le vei regreta!

Iată câteva lucruri legate de familie, de prieteni și de viață în general pe care să le EVIȚI pe viitor:

  • Nu te culca SUPĂRAT pe partenerul tău!

O veche vorbă din popor spune că ”somnul este duşmanul necăjitului şi prietenul fericitului”, așadar este bine să încerci să nu te culci niciodată fiind supărat sau nervos pe jumătatea ta. Emoțiile negative nu vor trece dacă dormi, ba dimpotrivă, acestea îți vor afecta sănătatea și relația de cuplu.

  • Nu-i spune NICIODATĂ copilului tău că nu poate să facă ceva pentru că este prea greu!

Nu sădi neîncrederea în inima copilului tău. Treaba ta este să-i dai aripi, nu să i le tai, așadar este absolut esențial să-i spui că-l vei susține mereu. Cel mic trebuie să încerce să facă cât mai multe lucruri, să înțeleagă că poate nu-i va ieși de prima dată, dar că acest lucru nu trebuie să-l descurajeze, ba dimpotrivă, să-l motiveze. Lui nu trebuie să-i fie frică de greșeli și este important să știe că nimic nu este greu sau imposibil!

  • Nu mai da vina pe alții pentru problemele tale și nu mai lua totul personal!

Asumă-ți responsabilitatea pentru tot ceea ce faci, spui și gândești. Nimeni nu te poate obliga să faci ceva, iar felul în care reacționezi la ceea ce se întâmplă în jur depinde numai de tine.

De asemenea, nu mai lua totul personal și ține cont de faptul că lucrurile pe care oamenii ți le spun au de-a face cu experiențele lor de viață și cu felul în care ei privesc lumea. Criticile lor nu ar trebui să te influențeze, așadar nu le mai pune la suflet și mergi mai departe!

  • Nu mai depinde de partenerul tău în tot ce faci!

Nu trebuie să faceți lucruri doar împreună, este important să vă găsiți pasiuni și prieteni și separat. Nu trebuie ca totul să se învârtă în jurul partenerului tău, ci este indicat să ai și tu propriile opinii, hobby-uri, principii, valori și experiențe, deoarece o relație de cuplu în care cei doi sunt dependenți unul de celălalt nu este sănătoasă și nu va fi de lungă durată.

  • Nu uita să spui: ”MULȚUMESC”, ”TE IUBESC” și ”BRAVO”!

Recunoștința, iubirea și sprijinul sunt tot ce contează într-o relație, indiferent dacă este vorba despre legătura dintre prieteni, soți, părinți și copii. Exprimarea gratitudinii, a dragostei necondiționate și a suportului neîncetat ajută nu numai la păstrarea respectului și a aprecierii dintre două persoane, ci și la crearea unei intimități profunde de natură sufletească.

În concluzie, ține cont de aceste sfaturi și învață să spui ”NU” anumitor obiceiuri nocive, care îți fac viața mai complicată!

Sursa foto: Shutterstock.com

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*