Vrei să înveți să cânți la chitară? Află care este cea mai bună alegere pentru a începe: acustică sau electrică

2020 se apropie de final și, de obicei, oamenii își fac deja planuri pentru anul viitor. Unii își propun să călătorească mai mult, alții să își schimbe mașina sau locuința, unii să slăbească cele 10 kilograme puse în izolare acasă, alții să profite mai mult de timpul petrecut acasă pentru a învăța ceva nou.

Dacă te regăsești și tu în ultimul scenariu și îți dorești ca la anul să înveți poate să cânți la un instrument, chitara este o alegere excelentă pentru a începe.

Pe de o parte, există o multitudine de tutoriale și profesori pregătiți să ofere lecții online de care te poți bucura din intimitatea casei tale. Pe de altă parte, chitara nu este un instrument scump sau greu de întreținut. Dacă vei avea grjiă de ea, o poți chiar lăsa moșternire copilului tău.

Însă, intervine întrebarea ce alegi: o chitară clasică sau una electrică, pentru a începe? În continuare, poți descoperi caracteristicile fiecăreia, pentru ca tu să poți lua decizia potrivită.

 Pentru începători: chitară electrică sau acustică?

Ca orice deprindere nouă, să înveți să cânți la chitară este o chestiune de exercițiu și perseverență. Practica zilnică va fi cea care va face din tine un chitarist adevărat. Pentru a ajunge acolo, primul pas este să îți procuri o chitară, iar pentru a face alegerea corectă este bine să iei în calcul mai multe aspecte:

  1. Ar trebui să învăț pe o chitara acustică sau electrică?

Mulți oameni spun că este mai greu să înveți la chitara acustică decât la chitara electrică. Fizic, chitara electrică este mai ușor de manevrat, dar, pentru început, este recomandabil să înveți mai întâi pe o chitară acustică, deoarece aceasta are cutie de rezonanță și poți să cânți direct, fără să o conectezi la amplificator.

  1. Pot învăța să cânt la chitara electrică înainte de cea acustică?

Cu siguranță că da! Poți învăța să cânți direct la chitara electrică înainte de cea acustică. Unii chitariști susțin că la chitara electrică este mult mai ușor de cântat decât la cea acustică datorită corzilor mai subțiri, gâtului mai mic și versatilității mai mari. De asemenea, este plăcut să te joci cu reglajele suplimentare și ai posibilitatea de a amplifica sunetul produs.

  1. Ce fel de chitară ar trebui să cumpere un începător?

Practic, depinde. În timp ce chitara electrică este mai ușor de manevrat, chitara acustică este mai la îndemână și poate fi folosită fără a fi nevoie să se conecteze la un amplificator. Indiferent ce fel de chitară cumpără un începător, interesul și devotamentul său de a învăța vor fi, de fapt, ceea ce contează.

  1. Care este cel mai bun mod de a te învăța la chitară?

Cel mai bun mod de a te învăța la chitară este modul în care poți exersa și poți cânta mai mult. Nu există o singură metodă de a învăța să cânți la chitara, deoarece totul depinde de ritmul tău – poți învăța singur sau poți avea un profesor de chitară. Ceea ce contează este să poți exersa mai mult pentru a învăța mai repede.

  1. Se poate cânta la o chitară electrică fără amplificator?

Da, o chitară electrică poate fi folosită fără amplificator prin conectarea căștilor. Chitarele electrice sunt prea silențioase pentru a putea cânta singure. Amplificatorul face parte integrantă din sunetul chitarei electrice. Fără un amplificator, veți obține doar un sunet acustic, nu un sunet electric.

În concluzie, noul an poate veni cu alte surprize pe care încă nu le poți intui, însă o deprindere nouă îți poate îmbogăți viața într-un mod nesperat și cu siguranță muzica este o sursă extraordinară de relaxare.

Sursa foto: shutterstock.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*