Zeci de români au căzut în plasa infractorilor. Ce spun polițiștii doljeni despre “metoda accidentul”. Campanie de informare.

În perioada 26-28.07.2017, polițiști din cadrul Secţiei 4 Poliţie împreună cu ofițeri din cadrul Compartimentului de Analiza şi Prevenirea Criminalităţii și studenți din cadrul Academiei de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza” aflați în stagiul de practică, desfășoară o campanie de informare pe linia prevenirii faptelor de înşelăciune comise prin metoda ”ACCIDENTUL”.
Polițiștii craioveni urmărsc prin aceste activități pregătirea antivictimală permanentă a cetăţenilor, zilnic fiind distribuite peste 100 de flyere și afișe.
De asemenea, polițiștii și studenții poartă discuții cu persoanele întâlnite, mai ales cu vârstnicii care sunt  cel mai des abordate de către persoanele care doresc să profite de buna credința lor, dar și de lipsa de informare.
Totodată se pune accent pe recomandările pentru prevenirea acestui gen de fapte, cu rugămintea ca informațiile să fie transmise unui număr cât mai mare de persoane, o parte dintre materialele campaniei fiind introduse și în cutiile poştale.
Acest gen de activităţi sunt desfășurate de către polițiștii craioveni în cartierele Bariera Vâlcii, Brazda lui Novac şi Rovine.
Pentru a nu deveni victime ale acestui tip de infracţiune, poliţiştii vă recomandă:
 Nu oferiţi date cu caracter personal prin intermediul convorbirilor telefonice, indiferent de calitatea invocată de interlocutorul de la capătul firului!
Nu daţi curs instrucţiunilor primite telefonic de la persoane necunoscute, care pretind că au calităţi oficiale!
Notaţi numărul de telefon de pe care aţi fost contactat sau de la care aţi primit mesajul de tip SMS, numele persoanei care vă contactează, calitatea în care se prezintă şi păstraţi atât apelurile cât şi mesajele SMS, pentru ca aceste date să poată fi verificate de organele de cercetare penală, în eventualitatea în care aţi fost deja prejudiciaţi!
 CE TREBUIE SĂ ŞTIŢI ?
În cazul unui accident, nu există noţiunea de plată a unor despăgubiri, decât ca urmare a unei hotărâri judecătoreşti în acest sens sau prin societăţile de asigurări.
Orice accident de circulaţie are două variante de soluţionare:
1) depunerea unei plângeri la unitatea poliţie, care se va ocupa mai departe de cazul respectiv sau
2) în cazul unor accidente soldate numai cu pagube materiale, înţelegerea amiabilă a părţilor, ceea ce presupune repararea daunelor folosind poliţa de asigurare auto obligatorie.
Oricine poate fi victima unui accident, dar, într-un moment critic ca acesta, singura urgenţă este cea medicală şi nicidecum aspectul financiar. Atât victima, cât şi autorul unui accident nu au nevoie de bani ca să primească îngrijiri medicale.
 În cazul în care sunteţi martorul unei infracţiuni sau victima acesteia, apelaţi în cel mai scurt timp numărul de urgenţă 112 şi reţineţi cât mai multe.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*