Ziua Olteniei: regal artistic pe scena Teatrului Național “Marin Sorescu”

În această seară, pe scena Teatrului Național “Marin Sorescu” din Craiova, s-au succedat într-un program artistic de excepție Ansamblul Folcloric „Maria Tănase”, Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului” și Călușarii din Cezieni-Olt.

Scenariul și prezentarea evenimentului au fost asigurate de doamna conf.univ.dr.habil. Gabriela Rusu-Păsărin de la Universitatea din Craiova, realizator de emisiuni în structura centrală a Departamentului Studiourilor Teritoriale, Societatea Română de Radiodifuziune.

Au luat cuvântul domnul Mihai Genoiu, primarul orașului Craiova, domnul Ion Prioteasa, președintele Consiliului Județean Dolj, și IPS Irineu, mitropolitul Olteniei.

Prezentatoarea evenimentului a semnalat apariția în viitorul apropiat a volumului bilingv “Oltenia: Evoluție social-istorică și patrimoniu cultural”, lucrare cu caracter monografic realizată de un colectiv format din zece cadre universitare și cercetători științifici din mediul academic, la inițiativa prof.univ.dr. Dumitru Otovescu de la Universitatea din Craiova. Noua apariție editorială completează seria lucrărilor de profil publicate recent: “Monografia Universității din Craiova”, “Monografia echipei de fotbal Universitatea Craiova”și “Orașul Craiova. Monografie”.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*